در مقایسه گوشی های سامسونگ و شیائومی تمامی، تولیدات خود را در سه کلاس پایینرده، میانرده و همچین پرچمدار روانه بازار میکنند که معمولاً هر برند بر روی یکی از این سه کلاس ذکر شده تمرکز دارد. قیمت گوشی ها نیز باهم دیگر تفاوت هایی دارند که به آن اشاره خواهیم کرد. برای شروع نقاط مثبت و منفی پایینردهها و میانردههای این سه برند را بررسی خواهیم کرد.
شرکت شیائومی یکی از شرکتهای الکترونیکی بخش خصوصی کشور چین است که در زمینهی طراحی و ساخت گوشیهای هوشمند و لوازم مصرفی آن فعالیت دارد. پس از انتشار اولین نسخهی تلفنهای همراه شیائومی در سال 2011 و به دست آوردن سهم بزرگی از بازار، این شرکت فعالیت خود را علاوه بر گوشی همراه، در زمینهی سایر لوازم جانبی الکترونیکی افزایش داده و برای رقابت با سایر برندهای مطرح، در سرتاسر جهان به فعالیت پرداخته است.
برند شیائومی با تولید تلفنهای همراه هوشمند که علاوه بر امکانات بالا، قیمت مناسبی دارند به شهرت رسیده است و طی سالیان اخیر مشتریان زیادی را به خود جذب کرده است. از پرفروشترین گوشیهای شیائومی میتوان به Redmi Note 7 اشاره کرده که در سال 2019 معرفی شد و این برند را به سومین شرکت پرفروش در زمینهی تلفنهای همراه هوشمند تبدیل کرد.
پس از تبدیل شیائومی به یکی از بهترین و پرفروش ترین شرکتهای حوزهی الکترونیک، رقابت این شرکت با غولهای تکنولوژی مثل اپل و سامسونگ شدت گرفت و این شرکت در تلفنهای همراه خود علاوه برکیفیت، خلاقیت و علم روز را نیز در نظر گرفت.
پایینرده های گوشی شیائومی در مقایسه گوشی
اگر به دنبال یک گوشی ارزان شیائومی میگردید باید به سراغ مدلهای پایینرده این شرکت بروید. گوشی شیائومی ارزان قیمت زیادی در بازار یافت میگردد، البته با توجه به افزایش قیمت ارز، معنای کلی گوشی ارزان قیمت تغییر کرده و مدلهای پایینرده امروزی، قیمتی برابر با گوشیهای پرچمدار دو یا سه سال گذشته دارند.
گوشی ردمی 8A
مدل ردمی 8A را میتوان بهترین گوشی شیائومی در میان مدلهای پایینرده این شرکت نامید. شیائومی تابستان سال گذشته مدل پایینرده و جدید ردمی را معرفی کرد. ردمی 8A یک گوشی اقتصادی، ارزان قیمت و بسیار کارآمد است.
وجود پردازنده کوالکام در این مدل خود نشان دهنده قدرت پردازشی بالای ردمی 8A و تمایز این مدل نسبت به رقباست. رم در دو نسخه 2 و 3 گیگابایت به همراه باتری با ظرفیت بالا، از دیگر موارد قابل توجه در ردمی 8A هستند.
طراحی ردمی 8A بسیار جذاب است. بدنه پلاستیکی زیبا و دورنگ در قاب پشتی یکی از نکات جذاب طراحی ردمی 8A است. نمایشگر 6.2 اینچی این مدل تقریبا به طور کامل جلو گوشی را پوشانده و حاشیه بسیار باریکی در دور نمایشگر دیده میشود.
تمامی مشخصات بیان شده به علاوه محافظ صفحه گلوریلاگلس 5 و شارژ سریع 18 واتی با قیمت تنها نزدیک به 100 دلار موجب شده تا Redmi 8A یکی از بهترین گوشی های شیائومی بازار باشد. این گوشی در بازار پایینرده یک رقیب جدی برای مدلهای سامسونگ، هوآوی و نوکیا محسوب میشود.
مشخصات گوشی ردمی 8A:
- نمایشگر 6.2 اینچی IPS LCD
- پردازنده اسنپدراگون 439
- رم در دو نسخه 2 و 3 گیگابایتی
- دوربین اصلی 12 مگاپیکسل
- دوربین سلفی 8 مگاپیکسل
- اندروید 9
- باتری با ظرفیت 5000 میلیآمپرساعت
میانرده های گوشی شیائومی در مقایسه گوشی
بهترین گوشی های شیائومی ، مدلهای میانرده این شرکت هستند. این شرکت از ابتدا هم با تمرکز بر بازار میانرده و عرضه مدلهای با کیفیت و با قیمت مناسب در این رده توانست مطرح شود.
گوشی ردمی نوت 9s (ردمی نوت 9 پرو)
ردمی نوت در فروردین امسال و در یک کنفرانس آنلاین معرفی شد. این مدل یک میانرده قدرتمند محسوب میشوند که از نظر قیمت، یک گوشی ارزان شیائومی محسوب میشود. ردمی نوت 9s از همه نظر یک مدل برجسته و جذاب است. از طراحی گرفته تا قدرت پردازشی و دوربین و باتری، همگی در حد یک مدل بالارده هستند اما با قیمت یک میانرده به فروش میرسد.
نمایشگر بزرگ 6.6 اینچی و ماژول دوربین چهارگانه در قاب پشتی از جمله اولین مواردی هستند که در هنگام در دست گرفتن گوشی نظر شما را جلب میکند. صفحه نمایش FHD پلاس با تراکم نزدیک به 400 پیکسل در اینچ با گوریلاگلس محافظت میشود. برای محافظت قاب پشتی گوشی نیز از گوریلاگلس 5 استفاده شده است.
دوربین با کیفیت، یکی از مهمترین مشخصههای بهترین گوشی های شیائومی در بازار است. شیائومی در این مدل از دوربین چهارگانه با سنسورهای عریض، بسیار عریض، ماکرو و عمیق استفاده کرده که برای عکسبرداری با هر سبکی مناسب است.
پردازنده اسنپدراگون، حسگر اثرانگشت در کنار قاب گوشی، باتری با ظرفیت بیش از 5 هزار میلیآمپرساعت و شارژ سریع 18 واتی از دیگر مشخصات این مدل هستند.
مشخصات گوشی ردمی 9s:
- نمایشگر 6.6 اینچی IPS LCD
- پردازنده اسنپدراگون 720G
- رم در دو نسخه 4 و 6 گیگابایتی
- دوربین اصلی چهارگانه 48+8+5+2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی 16 مگاپیکسل
- اندروید 10
- باتری با ظرفیت 5020 میلیآمپرساعت
سامسونگ یکی از بهترین و قدیمیترین پرچمداران عرصه گوشیهای هوشمند است و محصولات خوبی را برای رقابت با سایر برندها از جمله اپل ارائه داده است. این شرکت در سال 1999 اولین موبایل خود را باقابلیت اتصال به اینترنت به بازار عرضه کرد. پس از چند سال ادامه در این حوزه سامسونگ به یکی از قدرتمندترین شرکتها در این زمینه شد.
بهترین گوشی شیائومی – بالارده در مقایسه گوشی
شیائومی در سالهای ابتدایی حضور خود در بازار جهانی تلفن همراه، مدلهای پرچمدار زیادی تولید نمیکرد و اکثر مدلهای پرچمدار آن نیز برابر با مدلهای میانرده دیگر شرکتها بودند. اما در سالهای اخیر، مدلهای بالارده و حتی پرچمدار شیائومی با کیفیت عالی و امکانات متعدد و برای رقابت با غولهای بازار تولید میشوند. خانواده می نوت 10، از بهترین گوشی های شیائومی محسوب میشوند، مدل پرچمدار می نوت 10 سال گذشته و مدل بالارده می نوت 10 لایت، امسال معرفی شد. در ادامه به معرفی این دو مدل خواهیم پرداخت.
گوشی می نوت 10 لایت
می نوت 10 یک گوشی زیبا، قدرتمند و باکیفیت است. شیائومی در این مدل از نمایشگر 6.4 اینچی امولد بهره برده، این نمایشگر تائیدیه TÜV Rheinland را برای انتشار کم نور آبی دریافت کرده است. حسگر اثر انگشت اپتیکال نیز زیر صفحه نمایش جای داده شده که سرعت بالایی در تشخیص اثر انگشت دارد.
شیائومی در این مدل نیز از چهار سنسور برای دوربین اصلی استفاده کرده، دوربین سلفی نیز دارای سنسور 16 مگاپیکسلی است. پردازنده اسنپدراگون 730G هشت هستهای در کنار رم 6 یا 8 گیگابایتی، تقریبا از پس هر برنامه یا بازی سنگینی برمیآید.
ظرفیت باتری و شارژ سریع در این مدل ارتقاء پیدا کرده است، باتری با ظرفیت 5260 میلی آمپر ساعتها شارژ نگه میدارد و با شارژ سریع 30 واتی در حدود یک ساعت، تمام باتری گوشی شارژ میشود.
مشخصات گوشی می نوت 10 لایت:
- نمایشگر 6.4 اینچی امولد
- پردازنده اسنپدراگون 730G
- رم در دو نسخه 6 و 8 گیگابایتی
- دوربین اصلی چهارگانه 64+8+5+2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی 16 مگاپیکسل
- اندروید 10
- باتری با ظرفیت 5260 میلیآمپرساعت
بهترین گوشی شیائومی – پرچمدار در مقایسه گوشی ها
گوشی می نوت 10
می نوت 10 و می نوت 10 پرو از پرچمداران شیائومی هستند که سال گذشته معرفی شدند. معرفی این دو پرچمدار حواشی زیادی را به وجود آورد که علت اصلی آن استفاده از دوربین 108 مگاپیکسلی با لنز پیشرفته در این پرچمداران بود.
دوربین 108 مگاپیکسلی شیائومی از شرکت سامسونگ تامین شده و دارای یک لنز 7 مرحلهای پیشرفته است. البته شیائومی در نوت 10 پرو از لنز توسعه یافته 8 مرحلهای استفاده کرده، برای دوربین سلفی این مدل نیز دوربین 32 مگاپیکسلی استفاده شده است.
پردازنده اسنپدراگون 730G همراه با 6 گیگابایت رم، مناسب پردازشهای سنگین است، همچنین به دلیل معرفی گوشی قبل از عرضه اندروید 10، این مدل به اندروید 9 مجهز شده و با بروزرسانی به اندروید 10 ارتقاء پیدا میکند. در این مدل نیز باتری 5260 میلیآمپرساعتی و شارژ سریع 30 واتی استفاده شده است.
مشخصات گوشی می نوت 10:
- نمایشگر 6.4 اینچی امولد
- پردازنده اسنپدراگون 730G
- رم 6 گیگابایتی
- دوربین اصلی پنجگانه 108+12+8+20+2 مگاپیکسل
- دوربین سلفی 32 مگاپیکسل
- اندروید 9
- باتری با ظرفیت 5260 میلیآمپرساعت
پایینردهها و میانردههای سامسونگ
اگر قصد خرید گوشی سامسونگ را دارید بهتر است بدانید که این برند احتمالاً اسم سریهای خود را به ترتیب از پرچمدار تا پایین رده، از شروع نام این برند الهام گرفته و از نظر قیمت گوشی سامسونگ هم این چند سری متفاوتهایی دارند. در واقع سامسونگ برای اینکه طیف وسیعی از کاربران هدف را پوشش دهد سریهای مختلفی را با قیمتهای مختلف، همچنین قابلیتهای متفاوت ارائه داده است.
- S پرچمدار
- Note پرچمدار
- A میانرده و پایینرده
- M پایینرده
اما طبق گذارشات منتشر شده علاوه بر خطوط تولید فوق این برند در سال های آتی علاوه بر گوشیهای تاشو خود سری جدیدی را هم به نام F راهاندازی خواهد کرد.
سری M و سری A سامسونگ گوشیهای اقتصادی این شرکت هستند، اما سری M معمولا سفارشی و پک هند بوده و اغلب از رام گلوبال پشتیبانی نمیکنند و کاربر را با مشکلات نرم افزاری متعددی روبرو خواهند کرد، اما سامسونگ سری A خود را با رام رسمی گلوبال تولید و روانه بازار کرده که در ایران نیز دارای محبوبیت بالایی هستند.
نقاط قوت
۱- از نقاط مثبت پایینردههای سری A دوربین آنهاست که احتمالاً بیشتر از سطح توقع شما از یک گوشی اقتصادی هستند و دوربین نقطه قوت سامسونگ به نسبت گوشیهای پایینرده هوآوی است. این وجه تمایز در بخش گوشیهای میانرده این دو شرکت نیز دیده میشود. گرچه معمولاً شیائومی از دوربینهای میانرده بهتری به نسبت دو شرکت دیگر استفاده میکند.
۲- مورد دوم نیز صفحه نمایش آمولد و یا سوپر آمولد است که معمولاً در همه مدلهای این برند به خدمت گرفته شده و از کیفیت و جذابیت رنگ بالایی برخوردارند. این ویژگی برای یک گوشی ارزان قیمت، مزیتی بسیار مهم به شمار میرود.
۳- پردازنده گرافیکی بکاررفته در برخی گوشیهای سامسونگ جهت اجرای گیم با حداکثر جزئیات مناسب است که معمولاً به نسبت گوشیهای پایینرده هوآوی و شیائومی از عملکرد قابلقبولیتری برخوردارند. چرا که این دو برند معمولاً بر روی مشخصات عمومیتر در گوشیهای پایینرده خود تمرکز دارند اما در مورد اجرای روان و با جزئیات در گیم، میانردههای این دو برند از گرافیک مناسب برخوردارند.
۴-تنوع لوازم جانبی و مصرفی
۵-فروش در کمترین زمان و حداقل افت قیمت
نقاط ضعف
۱-طراحی ضعیف:
سامسونگ متاسفانه در تولید پایینردهها و حتی میانردهها از طراحی معمولی، بدنه پلاستیک و رنگبندی غیر جذاب استفاده میکند و همین امر باعث عدم علاقمندی عمومی به تنوع رنگی سامسونگ شده است. اگرچه بنظر میرسد گوشیهای A51 و A71 بسیار سبک وزن و با زبان طراحی جذابتری معرفی شدهاند اما نوع متریال بکار رفته در آنها نیز ضعیف به نظر میرسد.
۲-ضعفهای سختافزاری مهم:
سامسونگ معمولاً بسیار برند محور رفتار کرده و در رنج قیمت خرید شما پایینترین آپشنهای سخت افزاری از لحاظ حافظه داخلی، رم و تراکم پیکسل صفحه نمایش و… را ارائه میدهد که از این بابت گوشیهای هوآوی و خصوصاً شیائومی اقتصادی ترند.
۳-قیمت بالای قطعات
سامسونگ بالاترین قیمت قطعات خصوصاً صفحه نمایش را در بین دیگر برندها دارد به طوری که برای تعویض صفحه نمایش یک گوشی استوک، شما حدود ۵۰ درصد ارزش قیمتی گوشی نو را پرداخت خواهید کرد.
دوربین بهترین نمایشگر و مواردی از این دست، بهترین گزینه را انتخاب کنید.