در حالی که مناقشات بین اصناف و سازمان امور مالیاتی بالاگرفته و همه صنوف از جمله بازار کامپیوتر و لوازم خانگی با آن درگیرند، فعالان بازار موبایل هم در زمینه مالیات صنف موبایل دچار مشکلاتی شده اند.
در گردهمایی انجمن واردکنندگان موبایل تبلت و لوازم جانبی که در حال برگزاری است، افشین اکبری رییس اتحادیه فروشندگان موبایل مشهد با اشاره به فعالیت 70 هزار واحد صنفی در این حوزه گفت: در سال 98 آمار واردات به طور میانگین در هر ماه کمتر از 800 هزار دستگاه بود و این امر سبب شده بود ما با کمبود کالا در سراسر کشور روبرو بشویم. از سوی دیگر واردات کالای قاچاق نیز به این صنف ضربه زیادی زد. هر چند در دیماه با واردات 1 میلیون و 600 هزار تلفن همراه توانستیم رکورد جدیدی خلق کنیم و به دولت ثابت کردیم که اگر کار را به بخش خصوصی سپرد آنها میتوانند بازار را تامین و اداره کنند. امروز دیگر واردات از انحصار سه شرکت خارج شده و بیش از 200 شرکت در این حوزه فعالیت دارند.
وی با اشاره به افزایش مالیات این صنف در سال آینده گفت: اگر هر چه زودتر فکری به حال این معضل نشود بدون شک ما در سال آینده با بحران مواجه خواهیم شد این در حالی است که بسیاری از خردهفروشان هنوز از میزان افزایش مالیات اطلاعی ندارند.
وی افزود: سازمان مالیات حاشیه سود ما را 7 درصد پیش بینی کرده در حالی که در بازار به صورت واقعی سود خرده فروشان یک تا یک و نیم درصد است در حوزه واردکنندگان نیز 18 درصد سود محاسبه شده که آن را به 15 درصد کاهش دادند و در عمدهفروشها نیز از 6 درصد به 4 درصد کاهش پیدا کرده اما هنوز با وجود این ک اهشها ما خواهان تغییر در نوع نحوه محسابه سود و مالیات هستیم ما طرفدار شفافیت و واقعی محاسبه شدن مالیات هستیم.
اگرچه چند ماه پیش اتاق اصناف با سازمان امور مالیاتی کشور برای حل مشکلات مالیاتی صنوف مختلف از جمله کامپیوتر، لوازم خانگی و موبایل به توافق رسیدند اما رکود حاکم بر بازار باعث شد که این توافق نتیجه ای در پی نداشته باشد و مناقشات بین این دو نهاد بالا بگیرد.به این ترتیب اتحادیه های صنفی نیز به شدت درگیر مشکلات مالیاتی شدند به گونه ای که هر روز با حجم زیادی از شکایات از سوی فعالان صنفی روبه رو هستند.